A karácsonyi habzsi-dőzsiről is érdemes fokozatosan visszatérni a hétköznapi rutinhoz. Például, nyugodtan engedj még meg magadnak egy palacsintareggelit, de készítsd egészségesebben, liszt nélkül a palacsintát! Mutatunk egy szuper receptet:
Lisztmentes palacsinta mogyoróvajjal
Hozzávalók:
- 2 érett banán
- 3 tojás
- 2 ek krémes mogyoróvaj
- 3/4 csésze zabpehely
- 1/4 csésze csokichips
- csipet só
Elkészítés:
- Nyomkodd egy nagy tálban pürésre a banánokat. Add hozzájuk a tojásokat, a mogyoróvajat, a zabpelyhet, a csokichipset és a sót. Keverd össze alaposan.
- Hevíts fel egy vékonyan kiolajozott serpenyőt, majd öntsd bele nagyjából fél csészényit a palacsintatésztából. Mindkét oldalát süsd aranybarnára a palacsintáknak, majd fogyaszd őket banánszeletekkel, egy kis juharsziruppal vagy csokichipsszel!