A szilveszteri partifalatok műfajába sok minden belefér: a céklás kanapétól kezdve a szőlőlevélbe töltött lazacos rizsig sok-sok remek villámgyorsan elkészíthető szilveszteri partifalat kerülhet a vendégváró asztalra. Ezt a sort most két újabb finomsággal bővítjük, remélve, hogy idén nekünk is marad pár falat az éjféli pezsgő mellé.
Bundás grillkolbász
Hozzávalók:
- leveles tészta
- mini grillkolbászok
- 1 tojás a lekenéshez
- szezámmag a tetejére
- A kiolvasztott leveles tésztából akkora csíkokat vágunk, amivel be tudjuk tekerni a grillkolbászokat, és szorosan rá is tekerjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kis tésztába tekert kolbászokat, lekenjük a tetejüket tojással, és szezámmagot szórunk rájuk.
- 200-210 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
Sonkás-zöldfűszeres sajtgolyók
Hozzávalók:
- 15 dkg sajt (nálam gouda)
- 2 db tojás
- kevés só
- 130 g liszt
- 10 dkg sonka
- néhány levél bazsalikom
- 1-1 mini mozarrellagolyó – elhagyható
- olaj a sütéshez
- Az olajat kisebb serpenyőbe öntjük és közepes, vagy picit nagyobb lángon melegíteni kezdjük.
- A sajtot lereszeljük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a felaprított bazsalikomleveleket és a sót és összegyúrjuk.
- Gombócokat formázunk belőle, közepükbe egy kis darab sonkát (és esetleg egy mini mozzarellagolyót) teszünk, majd forró olajban kisütjük.
Még több falatka az NLCafén!
- Vendégváró falatkák az utolsó pillanatra
- Tarts szilveszteri bulit: a legjobb falatkák
- Sajtkrémes pingvinek, csilis garnélák: vendégváró ünnepi falatkák