Rizssaláta tonhallal
Hozzávalók:
- 120 g rizs
- 100 g tonhal, vagy bármilyen fehér húsú, szálkamentes hal
- 0,5 dl ecet
- 1 dl olaj
- 10 g cukor
- 50 g paradicsom
- 50 g zöldpaprika
- 15 g kapribogyó
- 50 g gomba
- 1/2 fej fejessaláta
- só, őrölt bors
Elkészítése:
A rizst sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, kihűtjük. A halat megsózzuk, és kevés folyadékban megpároljuk, kihűtjük, majd apróbb darabokra törjük. A gombát megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, és szintén kevés sós vízben megpároljuk, leszűrjük. A paradicsomot pár másodpercre forró vízbe dobjuk, majd lehúzzuk a héját, belső magrészét kivájjuk, és a paprikával együtt apró kockákra vágjuk. A kapribogyót és a petrezselyemzöldet finomra szeljük. Amíg a rizs és a hal párolódik, ecetes-olajos öntetet készítünk, hozzákeverjük a zöldpetrezselymet, a kapribogyót, a paradicsomot, a zöldpaprikát, a gombát, majd a megfőtt és kihűtött rizst, majd legvégül a párolt halat. Legalább három órán át hűtőszekrényben tartjuk. Tálaláskor az üvegtányérra salátalevelet teszünk, erre halmozzuk az összekevert anyagokat, petrezselyemmel díszítjük.