Gasztro

Olasz konyha másképpen: lasagneleves

Az olasz konyha egyik legnépszerűbb fogását már biztosan mindenki ismeri, de a lasagne ezúttal kicsit átértelmezve, levesként kerül az asztalra!

A lasagne gazdag ízvilágát élvezheted ebben a tányér levesben, főleg ha elkészíted hozzá az isteni sajtos levesbetétet is  így lesz teljes az olaszos ízbomba! Ha pedig hagyományos lasagnét készítenél, ajánljuk hozzá ezt a receptünket, illetve ezt a vegetáriánus változatot is.

Olasz konyha másképpen: lasagne leves 

Hozzávalók:

  • 2 tk. olívaolaj
  • fél kiló salsiccia kolbász
  • 1 fej vöröshagyma felkockázva
  • 4 gerezd fokhagyma apró kockákra vágva
  • 2 tk. szárított oregánó
  • 2 doboz paradicsompüré
  • 1 üveg aszalt paradicsom feldarabolva
  • 6 csésze csirkealaplé
  • 1/2 csésze friss bazsalikomlevél
  • fussili tészta
  • só és bors

A sajtos betéthez:

  • 220 gramm ricotta sajt
  • 1/2 csésze reszelt parmezán
  • 1/4 tk. só
  • egy csipet bors

Elkészítés:

1. Egy nagyobb edényben hevítsünk olívaolajat, és nagyjából 5 perc alatt pirítsuk meg rajta a kolbászt! Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát és az oregánót, pirítsuk össze, majd öntsük fel a paradicsompürével!

2. 3-4 perc után adjuk a keverékhez az aszalt paradicsomokat, majd öntsük fel az egészet az alaplével! A hozzávalókat forraljuk össze, majd vegyük le a lángot, és főzzük a levest 30 percig!

3. Adjuk a leveshez a tészát, és főzzük al dentére, de még jobban járhatunk, ha a tésztát külön edényben főzzük ki, és csak később, tálaláskor adjuk a leveshez – így nem fogja felszívni a levet.

4. Egy kis tálban keverjük össze a parmezánt és a ricottát a fűszerekkel – tálaláskor halmozzunk a levesre a sajtos keverékből, és ízesítsük friss bazsalikomlevelekkel!

AFarmgirlsDabbles

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top