Készíts pikáns, teriyaki szószos lazacfalatokat!

nlc | 2017. Január 03.
Te is kiéheztél egy finom halvacsorára az újévi haltilalom után? Van egy szuper ötletünk, milyen ínycsiklandó lazacos fogással csillapítsd a vágyad!

Megfogadtad, hogy idén több halfélét iktatsz az étrendedbe? Kezdd a szuperegészséges és mennyei lazaccal! Ha szereted az ázsiai konyha ízvilágát, akkor különösen tetszeni fog az alábbi recept, amiben pikáns teriyaki szósz dobja fel a lazacot. Íme:

Teriyaki szószos lazacfalatok

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A lazacfilét vágd fel kockákra. Tedd félre.
  2. A páchoz keverd össze a szójaszószt, a citromlevet, a gyömbért, a chilit, a fokhagymát és a sót.
  3. A lazacfalatokat öntsd a pácba, és lefedve hagyd állni 15-20 percet.
  4. Egy serpenyőbe hevíts egy kis olajat, és öntsd bele a pácot, a lazac nélkül. Keverd hozzá a mézet és a szezámmagot, majd addig kevergesd, amíg sűrű szószt nem kapsz.
  5. Végül ismét keverd hozzá a lazacot, és tálald szezámmaggal, újhagymával, chilivel. Jó étvágyat!

Proper Tasty

Exit mobile version