Megfogadtad, hogy idén több halfélét iktatsz az étrendedbe? Kezdd a szuperegészséges és mennyei lazaccal! Ha szereted az ázsiai konyha ízvilágát, akkor különösen tetszeni fog az alábbi recept, amiben pikáns teriyaki szósz dobja fel a lazacot. Íme:
Teriyaki szószos lazacfalatok
Hozzávalók:
- 2 szelet lazacfilé
- 100 ml szójaszósz
- 1/2 citrom leve
- 25 g gyömbér
- 1 piros chili
- 4 gerezd fokhagyma
- egy csipet só
- 50 g méz
- szezámmag
Elkészítés:
- A lazacfilét vágd fel kockákra. Tedd félre.
- A páchoz keverd össze a szójaszószt, a citromlevet, a gyömbért, a chilit, a fokhagymát és a sót.
- A lazacfalatokat öntsd a pácba, és lefedve hagyd állni 15-20 percet.
- Egy serpenyőbe hevíts egy kis olajat, és öntsd bele a pácot, a lazac nélkül. Keverd hozzá a mézet és a szezámmagot, majd addig kevergesd, amíg sűrű szószt nem kapsz.
- Végül ismét keverd hozzá a lazacot, és tálald szezámmaggal, újhagymával, chilivel. Jó étvágyat!