Ha már kiheverted a karácsonyi sütiket, jöhet a következő a ünnep: a farsang! Ha pedig farsang, akkor fánk, ez nem kérdés! Ha idén kipróbálnál valami újdonságot, készíts churros ihletésű, csokival töltött fánkokat – egyszerűen képtelenség nekik ellenállni.
Csokival töltött churros fánk
Hozzávalók:
- 1/4 csésze vaj, felkockázva
- 2 ek. barna cukor
- 1/2 tk. só
- 1 csésze víz
- 1 csésze liszt
- 1 tk. vanília
- 3-4 tojás
- 1/2 csésze csokichips
- olaj a sütéshez
- fahéjas cukor
Elkészítés:
- Egy nagyobb edény alatt kapcsold a tűzhelyet közepes-magas fokozatra, majd tedd bele a vajat, a barna cukrot, a sót és a vizet. Forrald fel, hogy a vaj teljesen megolvadjon.
- Ha felforrt, kapcsolj közepes lángra, és keverd hozzá a lisztet is. Addig kevergesd egy fakanállal, amíg össze nem áll formázható tésztává!
- Vedd le a tűzről, hagyd pár percet hűlni, majd add hozzá a vaníliát, valamint egyesével keverd el benne a tojásokat.
- Az így kapott tésztát töltsd egy habzsákba, és formázz egy tepsire azonos méretű karikákat belőle. Minden karika tetejére helyezz pár darab csokichipset, majd nyomj még egy réteget rájuk a tésztából!
- Minimum 3 órára vagy akár egész éjszakára tedd hűtőbe.
- Hevíts olajat 175 fokosra egy mély lábosban, és kezdd el kisütni a fánkokat!
- Ha megsültek, egy papírtörlő segítségével itasd fel róluk az olajat, majd forgasd meg őket fahéjas cukorban!