Kár vitatkozni, a Nutella az egyik legjobb dolog a világon, és kész – ha nem lenne lelkiismeret és józan ész, valószínűleg egész nap egy sarokban ülve kanalaznánk. Sajnos az alábbi desszert nem az a fajta, amit minden héten elkészítenénk, (ismételjük: lelkiismeret és józan ész) de különleges alkalmakra, például születésnapokra azért megengedhetjük magunknak a csokis kényeztetést.
Vigyázat, veszélyesen egyszerű elkészíteni!
Ahogy ígértük, mindössze három hozzávalóra lesz szükséged:
2 üveg Nutellára
4 nagy tojásra
és fél csésze finomlisztre
Először a négy nagy tojást felverjük és óvatosan összeforgatjuk másfél üveg Nutellával, hogy sűrű krémet kapjunk belőle. A keverékbe fokozatosan adagolva belekeverjük a fél csésze lisztet is, míg egyenletes tésztát kapunk. Töltsük a tésztát kivajazott formába, majd előmelegített sütőben 180-200 fokon nagyjából 35-45 percig sütjük, míg a közepe is épp megszilárdul.
Ha kihűlt a tortánk, vonjuk be a maradék fél üveg Nutellával! Kész is az álomdesszert!