Gasztro

Házi gnocchi édesburgonyából

A házi gnocchikészítés nem csak az olasz mammák kiváltsága: próbálkozz egyből ezzel a különleges, édesburgonyából készülő verzióval!

Az olasz “krumplinudli”, azaz a gnocchi már nálunk is népszerű fogás: egyrészt szuper mindenféle szószokhoz, ugyanis nagyon jól felszívja azokat, másrészt nagyon laktatóak a duci tésztagombóckák. Nemcsak egészségesebb, de sokkal különlegesebb is lehet ez az édesburgonyából készülő verzió – ne féljetek kipróbálni, nagyon jó lesz!

Házi gnocchi édesburgonyából 

Hozzávalók:

  • 1 kg édesburgonya meghámozva és felkockázva
  • fél kiló hagyományos burgonya meghámozva és felkockázva
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál fekete bors
  • 1/2 csésze frissen reszelt parmezánsajt
  • 1 tojás, plusz 1 felvert sárgája
  • 1/4 csésze méz
  • 3 csésze finomliszt
Házi gnocchi édesburgonyából

Elkészítés:

1. A krumplikat főzzük ki sós vízben, majd ha lecsöpögtettük őket, krumplinyomóval zúzzuk pépesre. Ügyeljünk rá, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok!

2. Adjuk a krumplikhoz a sót, a borsot a parmezánt, a tojásokat és a mézet – keverjük össze alaposan! 

3. Fokozatosan adagoljuk a lisztet, míg lágy, de formázható tésztát kapunk! Nyújtsuk ki a tésztát, vágjunk csíkokat, majd a csíkokból szeljünk 1,5 centis kis kockákat. Villával be is nyomkodhatjuk a felületüket, hogy barázdáltak legyenek.

4. A kész gnocchit le is fagyaszthatjuk, hogy kifőzhetjük azonnal – lobogó vízben néhány perc alatt feljönnek a víz tetejére, akkor vannak készen!

Cooking and Beer

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top