Gasztro

Meglepő, de állítólag ez a legegészségesebb reggeli

Egyesek szerint a legegészségtudatosabb reggeli nem a chiamagos avokádó zabkásába aprítva, hanem – vegetáriánusok, bocsánat – a HÚS.

Eddig nagyjából abban a hitben éltünk, hogy ha trendkövető egészségtudatosok vagyunk, akkor reggelire zabpalacsintát eszünk görög joghurttal, esetleg avokádós quinoarizottót sovány füstöltlazac-szeletekkel. Az biztosan nem jutott eszünkbe, hogy kisüssünk reggel egy szép nagy szelet húst… pedig egyes szakértők szerint ezt kéne tennünk.

Meglepő, de állítólag ez a legegészségesebb reggeli 

A reggeli húsevés melletti érvelés egyébként meglepő módon ugyanaz, mint a zabkása esetében: a reggeli első étkezés célja, hogy olyan tápláló ételt együnk, ami hosszan tartó, lassan felszívódó energiát biztosít. A szénhidrát és a cukros ételek hirtelen adnak energiát, de hamar kifulladnak, és akkor csak még éhesebbek és fáradtabbak leszünk, mint korábban. Ezért jók a rostos, tápláló gabonák, például a zab, ami pontosan ezeknek a fenti feltételeknek felel meg. De vannak, akik szerint a hús még ennél is jobb táplálék lehet.

Charles Poliquin, olimpikonok és fitneszmodellek trénere azt mondja, a legjobb, ha a reggeli húsból és magokból áll. A húsban található protein hosszan tartó energiát biztosít, és az olajos magvakban található jó fajta zsírok is megadják a kellő löketet. Szóval jöhet a reggeli steak kesudióval, egy jó csirkemell mandulával vagy egy szép szelet lazac pekándióval?

 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top