Az indiai konyha legemblematikusabb fogása a tikka masala, ez a csupa íz, csupa fűszer melegítő étel, ami akkor is egy jó hangulatú családi ebédet juttat eszünkbe, ha tudomásunk szerint sosem jártunk Indiában. Az eredeti változat persze elég bonyolult, de azért imitálhatjuk az ízt ezzel a gyors és egyszerű, mindössze öt hozzávalóból készülő recepttel!
Hozzávalók:
- 2 db csirkemellfilé
- 1/4 csésze masalapaszta
- 1/2 csésze joghurt
- 1 és 1/2 csésze paradicsompüré
- egy konzerv kókusztej
- (köretnek rizs és egy csokor koriander a tálaláshoz)
Elkészítés:
1. Kockázzuk fel a csirkét apró darabokra! A joghurtba keverjünk egy evőkanál masalapasztát, és a csirkét pácoljuk ebben a lében – tegyük a hűtőbe nagyjából fél órára!
2. Egy nagy serpenyőben tegyük fel főni a maradék masalapasztát! Adjuk hozzá a joghurtos csirkéket, és kevergessük, míg a csirkekockák nagyjából megfőnek!
3. Adjuk a keverékhez a kókusztejet és a paradicsompürét, és forraljuk össze, majd főzzük 15 percig! Sózzuk és hagyjuk állni egy ideig, hogy a szósz kicsit besűrűsödjön. Friss korianderrel megszórva, rizzsel tálaljuk!