Tévedés, hogy a lasagnét csak egyféleképpen lehet elkészíteni! Zöldségesen, húsmentesen, sőt még tészta nélkül is készülhet, és a formáját tekintve sem kell szigorúan ragaszkodnunk a tepsihez. Ezt bizonyítja a most következő recept is, amiben a csirke rántva, egészben kerül a lasagne tésztás tekercsekbe. Íme, a recept:
Csirkés lasagne tekercs
Hozzávalók:
4-6 adaghoz
- fél-1 kg csirkemellfilé
- fél tk. só
- fél tk. bors
- 2 csésze liszt
- 2 tojás
- 2 csésze fűszeres zsemlemorzsa
- 1 doboz lasagne tészta
- mozzarella sajt
- 1 konzerv (700 ml) marinara vagy paradicsomszósz
Elkészítés:
- A csirkemellet sózd, borsozd, majd vágd fel vékony csíkokra.Forgasd meg a csíkokat lisztben, tojásban majd a zsemlemorzsában, majd süsd ki őket forró olajban, aranybarnára.
- Terítsd ki a megfőtt lasagne tészta lapokat, és kend meg mindet a szósszal. Ezután tégy rá vékonyra szelt mozzarellát, majd végül egy-egy csirkecsíkot! Tekerd fel, majd pakold egymás mellé a tekercseket egy tepsiben. Végül öntsd a maradék szószt a tekercsekre és szórd meg őket reszelt mozzarella sajttal!
- 180 fokon 20 percig süsd a tekercseket. Tálalás előtt hintsd meg egy kis friss petrezselyemmel. Jó étvágyat!