Gasztro

Ez történik, ha egy építész cukrásznak áll

Mi történik, ha a tökéletes precizitással dolgozó, geometrikus formákért rajongó építészek felállnak a tervezőasztal mellől, hogy spatulát ragadjanak, és elképesztő desszertkreációkkal lépjenek elő? Hát, valami olyasmi, mint amit Dinara Kasko csinál.

Az ukrán Dinara Kasko le sem tagadhatná, hogy eredeti foglalkozását tekintve építész: minden egyedi desszertet olyan műgonddal alkot meg, mintha egy tizenhárom emeletes toronyházat tervezne. Kasko egyedi cukrászati stílusát is építész múltja határozza meg – a letisztult, geometrikus formákból felépülő desszertek inkább hasonlítanak konstruktivista műalkotásra, mint egy rigójancsira, ahogy mi ismerjük.

Ez történik, ha egy építész cukrásznak áll 

Kaskót nagyon érdemes követni az Instagramon, ha oda vagyunk az ilyen őrületes cukrászcsodákért, de ha ez még mindig nem elég meggyőző, itt egy videó, ami nagyjából összefoglalja, mint is csinál az ukrán mester:

 

BoredPanda

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top