Gasztro

Erről a csokis kekszről nem tudni, mit tartalmaz

Erről a csokis kekszről nem tudni, mit tartalmaz, ezért ha vásároltatok volna belőle, inkább ne egyétek meg. A Nébih visszahívta a boltokból valamennyit.

Nem jelölte a gyártó, hogy milyen tehéntejet tartalmaz a Lenny&Larry’s márkajelzésű csokoládés keksz. Éppen ezért az egész Európai Unió területén megtiltották a csokis keksz forgalmazását. Az édességet hazánkban a Nébih is visszahívta, ugyanis annak fogyasztása a tejallergiában és laktózintoleranciában szenvedők számára komoly veszélyekkel járhat.

Akár üzletben, akár webáruházban vásároltatok a 2016. november 7-e és 2017. november 30-a közötti minőségmegőrzési idővel jelölt csokis kekszekből, azt ne fogyasszátok el.

A kifogásolt terméket az Egyesült Államokban gyártották, magas növényi eredetű proteintartalma miatt fogyasztását elsősorban sportolás és fokozott fizikai igénybevétel esetén javasolják.

Ezek a visszahívott csokis keksz azonosítói

  • a termék megnevezése: Lenny&Larry’s The Complete Cookie Chocolate Chip
  • vonalkódja: 7 87692-83461 7
  • minőségét megőrzi: 7/11/2016 és 30/11/2017 között
  • kiszerelése: 113 g
  • gyártója: Lenny and Larrys Panorama City, CA United States

A 1169/2011/EU rendeletben foglaltak értelmében az élelmiszereken a vásárlók tájékoztatása érdekében fel kell tüntetni az allergén összetevőket is. A gyártó ezt elmulasztotta, ezért hívták vissza a csokis kekszeket.

(Nébih)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top