Gasztro

Betett a madárinfluenza a kacsa- és libahúsnak

A madárinfluenza igencsak megnyirbálta a magyarországi kacsa- és libatenyészeteket. Olyannyira, hogy ezek a baromfihúsfélék hónapokig eltűnnek a boltok polcairól.

A madárinfluenza miatt gyakorlatilag eltűnt a boltok kínálatából a kacsa– és a libahús, még jóval a megszokott ár fölött sem lehet már kapni ezekből a termékekből.

Szabó Miklós, a Magyar Lúdszövetség elnöke a Magyar Idők kérdésére mondta el, a vándormadarak terjesztette vírus olyan súlyos termeléskiesést okozott, hogy az elkövetkező hónapokban sem tudják majd ezt még pótolni a baromfitenyésztők. A madárinfluenza miatt ugyanis az állomány jelentős részét levágták és megsemmisítették. Legalább hat hónapra lesz szükség, mire ismét a boltokba kerülhet a liba– és kacsahús.

A magyarországi feldolgozók sem a belföldi, sem az exportpiaci igényeket nem tudják már kielégíteni, hiába fizetnének többet a vásárlók, jóval drágábban sincs friss kacsa- és libahús.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top