Gasztro

Almás-áfonyás crumble, ha valami egyszerű és gyors desszert kell

Ha sokszor csinálsz crumble-t, akkor azért, ha még sosem csináltál, akkor azért próbáld ki ezt az isteni, egyszerűen és gyorsan elkészíthető desszertet, almával és áfonyával!

 A crumble, azaz a morzsasüti népszerű desszertválasztás olyan alkalommal, mikor gyorsan és egyszerűen kell összedobnunk valami finomat. Az ízek összeválogatása után csak a roppanós állagra kell figyelnünk, és akkor nem lőhetünk mellé – ahogy az alábbi recepttel sem.

Almás-áfonyás crumble

Almás-áfonyás crumble, ha valami egyszerű és gyors desszert kell

Hozzávalók:

  • 5 alma
  • fél citrom leve
  • másfél csésze vörösáfonya
  • 2 ek. kukoricakeményítő
  • 3 ek. cukor
  • 1/4 csésze juharszirup
  • 1 tk. fahéj
  • 1 csésze zabpehely
  • 1/3 csésze barnacukor
  • 3 ek. liszt
  • 4 ek. vaj
  • fél tk. só
  • fagyi (opcionális)

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  2. A feldarabolt almát, a citrom levét, az áfonyát, a kukoricakeményítőt, a cukrot, a juharszirupot és a fahéjat óvatos mozdulatokkal forgasd össze egy tálban.
  3. Öntsd egy tortaformába, és tedd sütőbe 30 percre.
  4. Ezalatt keverd össze a zabpelyhet, a barna cukrot, a lisztet, a vajat és a sót.
  5. Szórd a zabos morzsát a megsült gyümölcsökre, és tedd vissza a sütőbe további 15 percre, amíg aranybarnára nem sül.
  6. Végül tálald vaníliafagyival. Jó étvágyat!

Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top