Vegánok és vegetáriánusok most forduljanak el, mert egy igazi nehéz, húsimádó recept következik. Ennek a vendégségre kiválóan alkalmas “nasitálnak” az alapja a mini hot dog, ami egyébként önmagában is szuper ötlet, és tényleg fél pillanat alatt megvan: csak apró virslidarabkákat kell leveles tésztába bugyolálni, és szépen megsütni őket.
Most azonban a kis hot dogok egymás mellé kerülnek egy nagy tálba, a tál közepén hagyott lyukat pedig egy klasszikus, darált marhából készült csilivel töltjük meg. Egyébként a csili sem bonyolult: a megpirított hagymán lepirítjuk a húst is, fűszerezzük, majd paradicsomszósszal és ketchuppal tesszük igazán szaftossá.
Ha összeraktuk a rengeteg húst, reszelünk még rá egy jó adag cheddar sajtot is: ettől lesz teljes az élmény. Aztán lehet kivenni a csilibe mártogatott, sajtos hot dogokat.
Az alábbi videó biztosan meghozza a kedvedet, és azt is megnézheted, hogyan készül pontosan:
Hozzávalók:
- 10-12 virsli
- egy csomag fagyasztott leveles tészta
- 1 kisebb hagyma apróra vágva
- 450 gramm darált marhahús
- só és bors
- 1/2 csésze paradicsomszósz
- 1/2 csésze ketchup
- 1/2 teáskanál kömény
- 2 teáskanál csilipor
- 1/2 teáskanál cukor
- 1/2 csésze reszelt cheddar sajt
- 1/4 csésze apróra vágott újhagyma a tálaláshoz