Ha szereted a sok zöldséggel gyönyörködtető, sós fetában úszó görög salátát, ezt a receptet is imádni fogod. A fogás alapjául szolgáló quinoától tápláló és gazdag lesz a vacsora, ráadásul egy kis izgalmas, diós ízt is kap. Persze ha hiányzik hozzá a pita, nyugodtan ropogtass mellé! Ja, és azt mondtuk, hogy 20 perc alatt megvan?
Hozzávalók:
- 1 csésze quinoa
- 1 és fél csésze víz
- 1 csésze zöld kaliforniai paprika felkockázva
- 1 csésze piros kaliforniai paprika felkockázva
- 1/3 csésze morzsolt fetasajt
- 1/2 csésze paradicsom felkockázva
- 1/4 csésze olívaolaj
- 2-3 teáskanál almaecet
- só és bors ízlés szerint
- friss petrezselyem
Opcionális:
- friss pita
- citromszeletek
- olívabogyó
Elkészítés:
1. A quinoát először mossuk át alaposan, majd csöpögtessük le! Egy magas falú serpenyőben kezdjük el pirítani, várjuk meg, amíg pattogni kezd egy kicsit – ettől sokkal ízesebb lesz a végeredmény! Öntsük fel vízzel és 12-13 perc alatt főzzük puhára – eddigre a levét is el fogja főni.
2. Amíg a quinoa fő, a többi hozzávalót tegyük egy nagy tálba, és keverjük össze őket!
3. A megfőtt quinoát villával lazítsuk fel, majd keverjük a zöldségek és a feta közé!
4. Készítsük el a szószt: keverjük össze az olívaolajat, az ecetet, a sót és a borsot, és öntsük a quinoára! Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk!