A jó öreg szaftos, ropogós sült csirke, ami csillogó, fűszeres réteget hagy az ujjakon – egy külön élmény azt is lenyalogatni. Ez valami olyasmi, amiből a vegánok kimaradnak, illetve eddig kimaradtak, most ugyanis Londonban megnyílt az első sültcsirkéző, ami kizárólag vegánbarát “csirkét”, azaz nem csirkét szolgál fel.
A The Temple of Seitan névre keresztelt hely a nevéhez híven a szejtánt, azaz a búzahúst veszi alapul, ami egy ideje már ismert és kedvelt húspótló a vegánok körében. Ezt a teljesen növényi alapanyagot aztán úgy fűszerezik és formálják, hogy ízre és textúrára olyan, vagy legalábbis hasonló legyen, mint a mindenki által jól ismert sült csirke.
Persze sok vegán eleve nem is keresi a hús ízét az ételekben (talán épp azért váltottak életmódot, mert nem szeretik), de bőven vannak olyanok, akik csak az állatok védelmét szem előtt tartva mondanak le a húsról, és igenis hiányolják a húsos ízeket. Azt persze nehéz elképzelni, hogy a szejtánból készült csirke pont olyan, mint egy ropogós comb, de ha az állatvédelmi szempontokat nézzük, ennyi csúsztatás még beleférhet!