A répatorta a legjobb példa rá, hogy egy szuperegészséges étel is lehet ellenállhatatlan. Ha elkészíted az alábbi liszt- és cukormentes, proteinben és egészséges zsírokban bővelkedő mennyei répatortát, egy szemernyi kétséged sem marad efelől! Reggelire, uzsonnára, kicsiknek, nagyoknak – mindenhogy tökéletes!
Lisztmentes répatorta
Hozzávalók:
- 2 csésze gluténmentes zabliszt
- 1/2 csésze édesítőszer (pl. xilit)
- 1 ek sütőpor
- egy csipet tengeri só
- 1 kisebb répa, lereszelve
- 1 csésze laktózmentes vagy növényi tej
- 1 tojás
- 1 tk vaníliakivonat
- 6 ek mandulavaj
A kókuszos mázhoz:
- 4-6 ek kókuszvaj
- 2 ek édesítőszer
- kókusztej
Elkészítés:
- Melegítsd elő 180 fokra a sütőt.
- Verd fel a tojást a tejjel és a vaníliával. Egy másik tálban keverd össze a zablisztet, a cukrot, a sütőport, a sót, majd a folyékony mixet öntsd a szárazra! Keverd össze alaposan.
- Ezután add hozzá a reszelt répát és a folyékony állagúra melegített mandulavajat. Addig kevergesd, amíg össze nem áll belőle a tészta.
- Öntsd a tésztát egy kivajazott tepsibe, majd süsd 25-30 percig.
- Hagyd hűlni 5 percet.
- A mázzal nincs más teendőd, mint összekeverni a kókuszvajat és az édesítőt, majd tejjel hígítani a keveréket. Ezután csak kend a kihűlt répatorta tetejére. Jó étvágyat!