Gasztro

Könnyű lime-os csirke friss avokádósalsával

Csavarj egy kicsit az unalmas csirkén egy kis frissítő citrommal és korianderrel, feltétnek pedig készítsd el hozzá ezt a krémes, egészséges avokádósalsát is!

Senki sem fogja azt mondani, hogy “jaj, már megint csirke!” ha az unalomig ismert receptek helyett ilyen friss, különleges ízvilággal állsz elő. A koriandert nem mindenki szereti, de aki igen, az nagyon, és a friss, különleges zöld fűszeres aroma mellé remekül passzol a fanyar lime és a krémes avokádó is.

És figyelj, mert a legjobb még csak most következik: fél órán belül elkészülsz vele!

Könnyű lime-os csirke friss avokádósalsával

Hozzávalók:

A csirkéhez:

  • fél kiló csirkemellfilé
  • 1/4 csésze lime-lé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1/4 csésze friss koriander durvára vágva
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • 1/4 teáskanál só

Az avokádósalsához:

  • 4 avokádó felkockázva
  • 1/2 csésze friss koriander durvára vágva
  • 3 evőkanál lime-lé
  • 1/2 evőkanál borecet
  • 1/2 teáskanál pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy tálban öntsük össze a lime-levet, az olívaolajat, a koriandert, a köményt és a sót – keverjük el alaposan!

2. A szeletekre vágott csirkét forgassuk meg a pácban – lehetőleg zárjuk légmentesen záródó zacskóba, és hagyjuk 15-20 percig állni.

3. Grillezzük meg a csirkeszeleteket grillrácson vagy serpenyőben pár perc alatt, míg barnás színt nem kap a hús külseje!

4. Készítsük el az avokádósalsát: ehhez csak annyi a dolgunk, hogy forgassuk össze az alapanyagokat, vigyázva, hogy az avokádó ne zúzódjon pépesre!

5. A csirkeszeletekre hámozzuk rá az avokádósalsát – így tálaljuk!

 

JoyfulHealthyEats

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top