Laura Vitale, gasztrovlogot vezet a youtube-on. A lány olasz felmenőkkel büszkélkedhet, és rengeteg időt töltött nagymamája konyhájában. Legutóbbi műsora végén elárulta, mit tanult, miközben az olasz mamma mellett kuktáskodott – a tippekből pedig mind okulhatunk!
1. Végy otthonra egy üveg olcsó és egy drága olívaolajat is
Az olcsóbb olívaolajat használd sütéshez, főzéshez, míg a drágábból készítsd a pestót, és azzal locsold a salátákat is!
2. Tarts készenlétben reszelt parmezánsajtot
A reszelt parmezán sajtot tarthatod a mélyhűtőben is, hogy mindig fel tudd használni, ha kell! Például, tudtad, hogy a krémlevesek még finomabbak lesznek, ha már főzés közben parmezánnal sűríted őket?
3. Szánd rá az időt
Az idő éppoly fontos alkotóeleme az ételeknek, mint a többi hozzávaló. Bánj vele bőkezűen: ne spórolj se az előkészítésen, se az elkészítésen!