A crumble típusú süteményekkel már itthon is egyre többen kísérleteznek – könnyű rákapni, hiszen pofonegyszerű, és ha úgy csináljuk, még kimondottan diétás is lehet! Ezeknek az alapja általában valamilyen gyümölcs, arra kerül a zabból vagy magokból készülő morzsa, ezek pedig összesütve laza és könnyed, mégis nagyon finom süteményt eredményeznek.
Ebbe a változatba alma és áfonya kerül, ha pedig megsültek, egy egyszerű zabos tésztát kell a gyümölcsökre morzsolni. És persze akkor járunk a legjobban, ha hideg vaníliafagyival tálaljuk ezt a finomságot!
Ebből a videóból megtudhatod, hogyan készül pontosan:
Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 5 alma felkockázva
- 1/2 citrom leve
- 1 és 1/2 csésze vörös áfonya
- 2 evőkanál kukoricaszirup
- 3 evőkanál cukor
- 1/4 csésze juharszirup
- 1 teáskanál fahéj
A “feltéthez”:
- 1 csésze zab
- 1/3 csésze barna cukor
- 3 evőkanál liszt
- 4 evőkanál vaj
- + fagylalt