Egy jól elkészített lazacfilé már önmagában isteni vacsora, de azért nem árt, ha néha feldobjuk egy kicsit! A most következő, egyszerű trükkel még mennyeibbé tehetjük a lazacot: a titok egy parmezánnal kevert mandulás panírban rejlik, ami ropogóssá és pikánssá varázsolja. Íme:
Lazac parmezános mandulabundában
Hozzávalók:
- 340 g (2 szelet) lazacfilé
- 1 tojás
- 1-2 ek. olívaolaj
- 1/3 csésze darált mandula
- 1/3 csésze reszelt parmezán
- 1 ek. szárított bazsalikom
- 1 tk. fokhagymapor
- fél tk. só
- fél tk. bors
Elkészítés:
- Keverd össze a darált mandulát, a parmezánt és a fűszereket. Tedd félre.
- A tojást verd fel egy tálban.
- A lazacfiléket először mártsd a tojásba, majd forgasd meg a panírban.
- Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben. Ha már forró, helyezd bele a lazacszeleteket. Kezd el őket sütni az egyik oldalukon, majd 3-4 perc múlva fordíts rajtuk egyet. További 2-3 percig süsd. Jó étvágyat!