1. Sós karamellás popcorn
A sós karamell még mindig igazi slágeríz, érdemes lehet tehát popcornízesítésként is kísérletezni vele. A sütőt melegítsük elő, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, terítsük szét rajta a kipattogott kukoricát, és szórjuk meg mandulával. A sós karamellt megvehetjük boltban, de mi magunk is elkészíthetjük – öntsük rá a kukoricára vékony rétegben, majd 45 percig süssük. A végeredmény: édes, sós, tökéletes.
2. Tejfölös-hagymás popcorn
Akinek az édes változat túlságosan is bizarr, megpróbálhatja átültetni a klasszikus chipsízesítést a popcornra is. Ehhez egy nagy tálban keverjünk össze kaprot, túrót, tejfölt, fokhagymaport, sót és borsot – ez lesz a mártás! A kipattogott kukoricát alaposan forgassuk meg olívaolajban, majd forgassuk meg a szószban! Figyeljünk rá, hogy ne áztassa el a kukoricát – sütőben 10-15 percig szárítsuk ki!
3. Fahéjas-pekándiós popcorn
A gyerekek biztosan odáig lesznek ettől az édes ropogtatnivalótól! Egy kevés vajat, barna cukrot, fahéjat és mézet tegyünk a mikróba, és olvasszuk össze őket. Ha a keverék egyenletes, tegyünk bele egy kis sütőport (ettől majd buborékozni kezd a szósz). A kipattogott kukoricát keverjük össze egy kevés feldarabolt pekándióval, majd az egészet öntsük nyakon a vajas, fahéjas szósszal. A kukoricát terítsük ki egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 30 perc alatt süssük meg a popcornt, 10 percenként kevergetve!