A csokimousse nem olyan bonyolult, mint ahogy elsőre gondoljuk – elég lehet hozzá mindössze két összetevő is! Elkészíteni sem túl bonyolult, egyedül arra kell figyelni, hogy a keverésnél ne legyen szemcsés a krém – épp ezért érdemes minél többször elkészíteni (csak a gyakorlás miatt, természetesen).
Hozzávalók:
- 260 gramm magas kakaótartalmú étcsoki
- 4 evőkanál cukor
- (és víz)
Elkészítés:
1. Egy nagyobb lábost töltsünk meg jéggel és hideg vízzel, majd helyezzünk el rajta egy kisebb lábost úgy, hogy a kisebb alja hozzáérjen a jéghez.
2. A csokoládét 1 csésze (kb. 250 ml) vízzel olvasszuk meg egy serpenyőben a cukorral, majd öntsük a jeges edényben ülő tálba.
3. A csokoládét kevergessük egy kézi habverővel, amíg elkezd sűrűsödni. Folyamatosan, odafigyelve kevergessük, hogy ne legyen szemcsés – ha mégis szemcsés lenne, tegyük vissza egy kicsit a serpenyőbe, majd keverjük át újra a jeges edény felett!