Gasztro

Elment a nagykerbe, aztán sajátjaként adta el más túróját – videó

Lecsapott a Nébih arra a kistarcsai kistermelőre, aki a nagykereskedésben vásárolt juhtúrót és vajat adta el sajátjaként. Volt, amit már penészesen.

Penészes tejtermékeket, saját termékként árult szlovák juhtúrót – bryndzát – és vajat találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei egy kistarcsai kistermelő telepén.

A több mint 450 kiló jelöletlen termék mellett a telepen szarvasmarhát, sertést és kecskét is tartottak, a szükséges dokumentumok azonban – például a különböző betegségektől való mentességet igazoló vizsgálati eredmények, illetve az állatok eredetét bizonyító papírok – számos esetben hiányoztak. A hatóság az állategészségügyi vizsgálatok elvégzéséig, valamint az egyednyilvántartás rendbetételéig elrendelte a 10 szarvasmarha, a 13 sertés és a 93 kecske forgalmi korlátozását.

A Nébih ellenőrei a vizsgálat során megállapították, hogy a termékek előállításához használt helyiség takarítatlan és takaríthatatlan: a padozata repedezett, a falak és a mennyezet szennyezett, penészes, pókhálós, a sajtkészítéshez használt formák szintén piszkosak voltak.

A feltárt higiéniai hiányosságok és élelmiszerbiztonsági problémák miatt a hatóság felfüggesztette a kistermelő tejtermék-előállítói tevékenységét, ügyében több százezer forintos bírság várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top