A cukkiniből készült linguini hibátlanul hozza, amit egy kiadós tésztavacsorától elvárnál! Csirkével kiegészítve kellően jóllakat, a krémes, paradicsomos–bazsalikomos szósz pedig ellenállhatatlan, olaszos ízt varázsol az ételnek. Ha könnyű vacsorát keresel, ezzel a recepttel nem nyúlhatsz mellé! Íme:
Krémes, csirkés cukkinitészta
Hozzávalók:
2 főre
A cukkini linguinihez:
- 2 cukkini
- 1 tk. só
- 1 ek. olívaolaj
- 2 csirkemellfilé
- 1 csésze koktélparadicsom
- fél tk. só
- fél tk. bors
- fél tk. fokhagymapor
- 1 tk. szárított bazsalikom
A szószhoz:
- 1 ek. olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/4 csésze csirkés alaplé
- fél csésze görög joghurt
- fél csésze parmezán sajt
- fél tk. szárított bazsalikom
Elkészítés:
- A cukkinikből egy hámozóval vágj vékony szeleteket, amik a linguini tésztára emlékeztetnek. Tedd a szeleteket egy tálba, sózd meg, majd hagyni állni 20 percet. Ezután csöpögtesd le, és egy papírtörlővel itasd fel róluk a nedvességet.
- Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, dobd rá a felszeletel csirkét, majd add hozzá a fűszereket. Süsd meg a csirkét, hogy elveszítse rózsaszínes színét, majd add hozzá a cukkinitésztát, a félbevágott paradicsomokat és a bazsalikomot. Főzd további 1 percig, majd vedd le a tűzről.
- Most a szószhoz hevítsd fel az olajat. Pirítsd meg rajta kb. fél percig a fokhagymát, majd öntsd rá az alaplevet. Kapcsolj kisebb fokozatra, és csak azután öntsd hozzá a görög joghurtot, hogy már kicsit kihűlt. Keverd hozzá a parmezánt és a bazsalikomot is.
- Keverd össze a csirkés tésztát a szósszal, majd tálald friss bazsalikommal! Jó étvágyat!