Vannak olyan bolti ételek, amiket nem tudunk elkészíteni otthon, de szerencsére sok ellenpélda is akad. A boltihoz hasonló házi mogyoróvaj például tökéletes, de nagyon szeretjük a házi nápolyit és a házi túró rudit is. Most pedig új kedvencet avatunk: itt a házi halrudacska.
Halrudacska házilag
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg tengeri halfilé (fagyasztott)
- 5 dkg búzaliszt
- 2 db tojás
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 4 evőkanál kukoricapehely
- só, bors
- olaj a sütéshez
A halat olvasszuk ki, csíkozzuk fel azonos méretűre. Sózzuk, borsozzuk, forgassuk meg a lisztben, majd az enyhén felvert tojásban, végül a zsemlemorzsa és a kukoricapehely keverékében. Forró olajban hirtelen süssük ki, papírtörlőn csepegtessük le.
További házilag elkészíthető bolti finomságok:
- Bolti kontra házi: csinálj krémtúrót és túrórudit
- Kipróbáltuk: chipsek házilag
- Házi felvágottak a bolti helyett