Reggelire, ebédre vagy vacsorára egy minden földi jóval megpakolt quiche mindig jó választás. A klasszikus francia étel elkészítésébe sokan a tésztagyúrás miatt félnek belevágni, ezért most az ő dolgukat szeretnénk megkönnyíteni: tészta helyett ugyanis szuperegészséges édesbugronyával is készíthetjük a quiche alapját! És hogy a quiche-ünk még egészségesebb legyen, a tejszínt akár kókusztejre is cserélhetjük. Egy biztos, az ízekben nem fogunk csalódni!
Édesburgonyás quiche
Hozzávalók:
- 2 ek. kókuszolaj
- 1 nagy édesburgonya
- 100 g sült vagy főtt sonka
- 1 csésze reszelt sajt
- 1 szál snidling
- 8 tojás
- fél tk. só
- fél tk. bors
- fél tk. fokhagymapor
- fél tk. szárított mustár
- 1 csésze kókusztej
Elkészítés:
- 190 fokra melegítsd elő a sütőt. A kókuszolajjal dörzsölj át egy tepsit.
- Hámozd meg a burgonyát majd vágj belőle vékony szeleteket. A szeleteket rendezgesd el a tepsi aljában, úgy, hogy ne maradjon köztük hely.
- Tedd be a sütőbe 20 percre, majd mikor elkezd barnulni, vedd ki. Vedd le a sütőt 160 fokra.
- A sonkát tépkedd darabokra, és szórd az édesburgonyára. Szórd rá a sajtot és a felaprított hagymát is.
- Egy nagy tálban verd fel a tojást a fűszerekkel és a kókusztejjel, majd öntsd rá a quiche-re.
- 45 percig süsd, majd hagyd hűlni minimum 10 percet fogyasztás előtt. Ha kihűlt, 4 napig tárolhatod hűtőben. Jó étvágyat!