Az olasz rakott tészta, a lasagne rengetegféleképpen variálható. De nemcsak azon változtathatsz, mit pakolsz bele: a formáján is kedved szerint alakíthatsz! Akár paprikába töltve is kínálhatod, a mennyei ízek így is garantáltak. Íme, a lasagnéval töltött paprika receptje:
Lasagnéval töltött paprika
Hozzávalók:
6-8 adagohoz
- 6-8 kaliforniai paprika
- 1 hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 220 g darált marhahús
- 220 g olasz kolbász
- 1 tk. só
- 1 tk. bors
- 800 g hámozott paradicsom
- 800 g paradicsomszósz
- 425 g ricotta
- 1 csésze reszelt parmezán
- fél csésze friss bazsalikom
- 1 tojás
- 8-10 lap lasagnetészta (megfőzve)
- 2 csésze reszelt mozzarella
Elkészítés:
- 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
- Vágd le a paprikák sapkáját, és vájd ki a közepüket, távolítsd el a magokat. 20 percre tedd be őket a sütőbe, hogy megpuhuljanak.
- Hevíts 2 evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőben, és dobd rá a felaprított hagymákat. Addig süsd, amíg meg nem puhulnak.
- Add a hagymához mindkétféle húst, sózd, borsozd. Süsd egészen addig, amíg barnára nem vált a színük.
- Ekkor jöhet a paradicsom és a szósz. Forrald fel, majd 5-10 percig főzd, ezután vedd le a tűzről.
- Egy tálban keverd össze a ricottát, a parmezánt, a bazsalikomot és a tojást.
- Állítsd össze a paprikákat: mindegyik aljába tégy 2 evőkanálnyit a szószból, ezt kövesse 1 tésztalap, 2 evőkanál a ricottás szószból, majd egy újabb lap – egészen addig folytasd, amíg meg nem telik a paprika.
- Szórd meg a tetejüket mozzarellával, majd 20-25 percig süsd őket. Tálalás előtt hagyd hűlni 10 percet. Jó étvágyat!