Néha még a kedvenc ételeink is unalmassá tudnak válni – ilyenkor érdemes szétnézni más kultúrák konyhájában, hátha találunk egy új perspektívát a régi kedvenceinkhez. Bár a sajttortáról pont nem tudjuk elképzelni, hogy valaha is ráunnánk, abból nem lehet bajunk, ha kipróbáljuk a japánok sajttortáját! Már csak azért sem, mert légiesen könnyű és mennyeien finom. Íme:
Sajttorta japán módra
Hozzávalók:
6-8 adaghoz
- 130 ml tej
- 100 g krémsajt
- 100 g vaj
- 8 tojássárgája
- 60 g liszt
- 60 g kukoricakeményítő
- 13 tojásfehérje
- 130 g kristálycukor
Elkészítés:
- 160 fokra melegítsd elő a sütőt.
- Közepes láng felett olvaszd fel a vajat a krémsajttal és a tejjel. Kevergesd, amíg sima állagot nem kapsz. Vedd le a tűzről, hagyd kihűlni.
- Egy nagy tálban kezdd el felverni a tojássárgájákat, és közben öntsd hozzá a tejes keveréket.
- Szitáld bele a lisztet és a kukoricakeményítőt, majd alaposan keverd össze.
- Egy másik tálban verj kemény habot a tojásfehérjékből, a cukor hozzáadásával. Óvatosan, 3 adagban keverd a tésztához a habot, majd az egészet öntsd egy sütőpapírral kibélelt tortaformába.
- A tortaformát helyezd egy nagyobb formába, amit körülbelül fél centi magasságig önts fel forró vízzel.
- Először 25 percig süsd, majd vedd le a hőmérsékletet 135 fokra, és tedd vissza 55 percre a tortát, hogy megduplázza a magasságát!
- Tálald melegen, porcukorral meghintve!