Gasztro

Ez a legegyszerűbb házi unikornisos desszert

Téged is beszippantott az unikornisőrület? Akkor jól figyelj, mert most megtudhatod, hogy készül a legegyszerűbb egyszarvús desszert!

Van egy meglepő felfedezésünk: a világ egyik legzseniálisabb kombinációja, a csokiba mártott eper pont olyan formájú, mint egy unikornis feje! Ha erre rájöttünk, már csak rajtunk múlik, milyen cuki egyszarvút varázsolunk belőle. Kezdetnek épp jó lesz, hogy belejöjjünk az unikornisos desszertcsodákba – aztán jöhetnek a macaronok, a sütinyalókák vagy éppen a torták!

Ez a legegyszerűbb házi unikornisos desszert

Amire szükséged lesz:

  • könnyen olvasztható fehér csokoládé
  • nagy szemű eprek, szobahőmérsékleten
  • fehér fondant (a fülekhez és a szarvhoz)
  • ehető arany csillámpor
  • vaníliás vajkrém (vaj, porcukor, vanília, tej összekeverve)
  • szívecske, gyöngy, csillám cukordekorációk

Így készítsd el: 

  1. Szúrd az eperszemeket pálcikákra, majd mártsd meg őket a felolvadt fehér csokiban! Csepegtesd le róluk a felesleget, majd helyezd őket egy sütőpapírral borított tálcára.
  2. A fondantból, azaz a cukorgyurmából formázz füleket és szarvat, majd óvatosan helyezd az eperre! A szarvat szórd be arany csillámmal.
  3. Az egyszarvú sörényéhez egy habzsákból nyomj ki egy kis vajkrémet a fejtetőre, majd szórd meg színes csillámokkal!
  4. A szemek lehetnek két apró szívecskéből, az orrlyukak pedig két kis gyöngyből. 

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top