Most azt kérdezed, akkor most egy hummuszról van szó, csak mézzel? A válasz egy határozott nem. Nem csak a hozzávalókban, az elkészítés terén is merőben eltér ez az isteni csicseriborsóvaj a szezámos csicseriborsókrémtől, a hummusztól. Nála jobb reggelit pedig elképzelni sem lehet: proteinben és rostban gazdag, pirítósra kenve pedig egyenesen mennyei!
Mézes csicseriborsóvaj
Hozzávalók:
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 ek. növényi olaj (pl. kókusz)
- másfél ek. méz
- fél tk. fahéj
- 1/4 tk. só
- 4-8 ek. ghi (tisztított vaj)
Elkészítés:
- A száraz csicseriborsót öntsd egy sütőpapírral borított tepsire, locsold meg az olajjal és tedd 175 fokos sütőbe, 20 percre. 10 percig hagyd hűlni.
- A megpirult csicseriborsót öntsd aprítógépbe és dolgozd krémesre! Add hozzá a mézet, a fahéjat, a sót és 4 evőkanál ghit, majd járasd tovább a gépet, amíg összeálló masszát nem kapsz. Ha elégedett vagy az állaggal, elkészültél, ha krémesebbre vágysz, adagolj hozzá még egy-egy evőkanálnyi ghit!
- A csicseriborsóvajat fogyaszd friss pirítóssal vagy pitával! Tárold zárható üvegben, hűtőben 5 napig.