Már sokan lázasan bújják a receptkönyveket valami mutatós, különleges finomság reményében, amit kedvesüknek készíthetnek, és bár a legnépszerűbbek a látványos édességek, nem mindenkinek édesszájú a partnere. Nekik szuper ötlet lehet ez a csodás fetás-póréhagymás szuflé – a francia desszert sós változata, amit nem is olyan bonyolult elkészíteni, mint elsőre gondolnánk!
Hozzávalók:
- 3 közepes póréhagyma felkarikázva
- 4 tojás (szétválasztva) + egy fehérje
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 csésze tej
- 1 csésze fetasajt nagyobb darabokra morzsolva
- 2 evőkanál felvágott friss kapor
- 1/2 teáskanál fokhagymapor
- (vaj és parmezán a formákhoz)
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!
2. 6 db kis szufléformát vajazzunk ki, és szórjuk meg reszelt parmezánsajttal úgy, hogy az oldalakra is jusson, majd tegyük a hűtőbe, míg összeállítjuk a tésztát!
3. Válasszuk szét a tojásokat!
4. Olvasszuk meg a 2 evőkanál vajat, és keverjük bele a lisztet, míg egyenletesen el nem oszlik benne! Fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, míg sűrű mártást kapunk.
5. Adjunk a szószhoz borsot, fokhagymaport és esetleg szerecsendiót is, hagyjuk kicsit kihűlni!
6. Verjük fel a tojássárgáját, és lassan, kevergetés mellett adagoljuk a mártáshoz! Adjuk hozzá a fetát, a póréhagymát és a kaprot is!
7. A tojásfehérjéket verjük fel, majd kis adagokban forgassuk a szószba, óvatosan, nehogy összetörjük a habot!
8. A tésztát töltsük az előkészített formákba, és kb. 20 perc alatt süssük készre őket!