Csoki. Brownie. Sajttorta. Szerintünk ettől a három szótól az emberiség jelentős részének összefut a nyál a szájában. Mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy mindhárom finomságot egyszerre élvezheted? Ha elkészíted a most következő tortát, már valóra is vált ez a csodaszép álom!
Csokis-brownie-s sajttorta
Hozzávalók:
10-12 szelethez
- 1 doboz instant brownie-mix
- 680 g krémsajt
- 3/4 csésze cukor
- 3 tojás
- 2 tk. vaníliaaroma
- 450 g csokichips
- 2 csésze tejszín
Elkészítés:
- 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
- A brownie-mixet keverd össze a csomag utasításai szerint: keverd össze a vízzel, a tojásokkal és némi zsiradékkal. Ezután öntsd egy kivajazott tortaformába, és tedd be a sütőbe 25 percre.
- A krémsajtot keverd össze a cukorral, majd add hozzá a felvert tojásokat és a vaníliaaromát. Keverd simára.
- Vedd ki a brownie-t a sütőből, és vedd le a hőfokot 165 fokra.
- Öntsd a krémsajtos keveréket a brownie-ra, majd tedd vissza a sütőbe 50 percre.
- Ha megsült, hagyd kihűlni, majd minimum 4 órán át (vagy akár egy éjszakán át) pihentesd a hűtőben.
- Tálalás előtt a csokichipset olvaszd fel a tejszínnel. Hagyd állni 10-15 percig, majd csurgasd a torta tetejére. További 30 percet adj neki, hogy rádermedjen. Élvezd!