Gasztro

Csípősségben a világ legjobbjai között vagyunk

Köztudott, a magyar fűszerpaprika világhírű. Azt már kevesebben tudják ugyanakkor, hogy csiliből is számtalan kiváló magyar termék készül. Az erőspaprikák világversenyében pedig olyan jól szerepeltek a magyarok, hogy két aranyérmet is elhozhattak.

Amerikai erőspaprika-versenyeken egyre népszerűbbek, sőt már-már legyőzhetetlenek a magyar csípős csiliszószok.

Két évvel ezelőtt a Louisiana állambeli New Iberiában rendezett World Hot Sauce Awards versenyén a Spirit of Attila szerezte meg a Hot sauce/Hot kategória legjobbjának járó elismerést. 2016-ban második lett a Hot sauce/Medium kategóriában a Kabai Tüzes Mennykő (Fireball) szósz. Az idei amerikai csípőspaprika-versenyen a nagymarosi GaBko Chili már duplázott, két kategóriában is világbajnok lett.

A magyar kétszeres győztes, Nagy Gábor a Facebookon számolt be páratlan sikeréről.

“Olyan dolog történt, amit még én sem nagyon tudok egyelőre elhinni, de így van! A 10. alkalommal megrendezett New York-i Hot Pepper Awardson a GaBko Chili Jalapeño Tequila szószom KÉT kategóriában is VILÁGBAJNOK lett!”

(hvg)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top