Citromos-bundás csirkecomb joghurttal
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 8 db csirke-alsócomb
- 2 tojás
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 2 db citrom
- 2 db lime
- 10 dkg liszt
- 5 dl joghurt
- 8 szál snidling
- 3 levél bazsalikom
- só
- olaj a sütéshez
A citrom és lime héját lereszeljük, majd a levét kicsavarjuk. A combokról a bőrt eltávolítjuk, a húst egy mély tálba helyezzük, ráöntjük a kifacsart citrusleveket, és hagyjuk 1-2 órát állni a hűtőben. A reszelt citrushéjat a zsemlemorzsához keverjük. A pácból kivett, lecsepegtetett combokat sózzuk, majd hagyományos módon bepanírozzuk: lisztbe, a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük. A mártogatóhoz a joghurtot elkeverjük az aprított bazsalikommal, snidlinggel és sóval, majd a hús mellé kínáljuk.