Te is imádsz belekontárkodni a nyers sütitésztába sütés közben? Bár úgy érezzük, be tudnánk falni az egészet, ott csengnek a fülünkben anyáink és nagyanyáink óva intő szavai: ne egyél sokat, mert fájni fog a hasad! A nemrég nyílt New York-i cukrászda, a Do Cookie Dough Confections nyers sütitésztás desszertjei után viszont ez a veszély nem fenyeget!
A nyers sütitésztába ugyanis pasztőrözött tojást és evésre kész lisztet kevernek, így a bakteriális fertőzések és a szalmonella veszélye kizárva. Ami marad, az a nyers tészta nyúlós-omlós textúrája és az ízek mennyei kavalkádja! Mert ízekből aztán van bőven: csokichipses, oreós, brownie-s… A nyers sütitésztákat pedig úgy kínálják, akár a fagyit: gombócban, tölcsérbe vagy pohárba mérve. Valamire nagyon ráérezhetett az ötletgazda, hiszen a cukrászda előtt kígyózó sorban várják az emberek, hogy nyers sütitésztát majszolhassanak.