Egy rossz szót sem mernénk mondani a hagyományos kókuszgolyó receptjéről, hiszen az is csodálatos, de tény, hogy már sokak életmódja igényel bizonyos átalakításokat a receptekben, hogy egészséges, mindenmentes édességek készülhessenek. Ez a golyó is pont ilyen: nincs benne keksz vagy lekvár, de kerül bele zab és cékla, ami elsőre talán meglepőnek tűnhet, mégis szuperül passzol édességekhez. Összehasonlítani nem ér, elkészíteni viszont muszáj!
Hozzávalók:
- 1 kisebb cékla megfőzve
- 1/2 csésze zab
- 1/2 csésze mandulavaj
- 2 datolya kimagozva
- 1/4 csésze méz
- 1 teáskanál kakaópor
- kókuszreszelék a golyók külsejére
Elkészítés:
Az elkészítés pont olyan egyszerű, mint a kókuszgolyó esetében: az alapanyagokat (a kókuszreszelék kivételével) összegyúrjuk, hogy formázható masszát kapjunk belőle, majd kezünkkel kis golyókat formázunk, amiket aztán alaposan meghempergetünk a kókuszreszelékben.
Érdemes a hűtőben tárolni, persze csak ha nem fogy el az egész azonnal!