Aki ismeri és szereti az ázsiai konyhát, annak nem olyan istentelen dolog a süteménybe rakott bab, hiszen a távol-keleti édességekben ez gyakori alkotó elem. Nekünk is érdemes lehet élni ezzel a fogással, hiszen így sokkal egészségesebbé változtathatjuk hagyományos desszertjeinket! Mint ezt az isteni, krémes csokoládéfondant-t!
Hozzávalók (4 tortácskához):
- 1 tojás
- 1 konzerv fekete bab átmosva és lecsöpögtetve, vagy 1,5 csésze megfőzött fekete bab
- 1/3 csésze juharszirup
- 1/4 csésze cukrozatlan almaszósz
- 1 teáskanál almaecet
- 1/2 teáskanál tengeri só
- 1/2 csésze cukrozatlan kakaópor
- 1/4 csésze mandulaliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 4 csokidarabka a torták közepére
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
2. Robotgépben dolgozzuk össze a babot, a juharszirupot, az ecetet és a sót, míg egyenletes püré lesz belőle! Adjuk hozzá a kakaóport, a tojást, a mandulalisztet és a sütőport is – dolgozzuk tésztává!
3. Négy apró szufléformácskát vajazzunk ki! Töltsük beléjük a tésztát a formák negyedéig, majd rakjuk középre a csokidarabot, és öntsünk rá újabb adag tésztát!
4. 25 percig süssük a süteményeket, majd 10 percig hagyjuk hűlni őket! Ha mindent jól csináltuk, egyszerűen kifordítjuk őket a formákból, és a közepük még folyós lesz!