Kipróbálnál egy új, izgalmas, igazi ínyenceknek való lasagnereceptet? Akkor a lehető legjobb helyen jársz! A most következő receptben a spenót és az articsóka verhetetlen párosát vetjük be, hogy még többet kihozzunk mindenki kedvenc olasz vacsorájából! Ráadásul tekercsek formájában.
Spenótos-articsókás lasagnetekercsek
Hozzávalók:
4 főre
- 12-15 lasagnelap
- 2 csésze ricotta
- 1 csésze spenót
- 1 csésze articsóka szív, felaprítva
- 1 ek. olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csésze marinara szósz
- 1 csésze reszelt mozzarella
- 1 csésze reszelt parmezán
- 1 tk. só
- fél tk. bors
- petrezselyem
Elkészítés:
- 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
- Főzd meg a lasagnelapokat, a csomagolásnak megfelelően.Szárítsd meg, majd tedd félre.
- Fonnyaszd meg a spenótot egy kis olívaolajon, egy csipet sóval.
- Egy nagyobb tálban keverd össze a ricottát, a spenótot, az articsókát, adj hozzá fél-fél csészényit mindkét sajtból. Keverd bele a fokhagymát, a sót és a borsot is.
- Kend ezt a keveréket a lasagnelapokra, majd tekerd fel őket jó szorosan!
- A marinara szószt öntsd egy sütőedény aljába, majd helyezd rá a lasagne tekercseket. Szórd rá a tetejükre a maradék sajtot.
- 35-40 percig süsd, amíg a sajt teteje el nem kezd barnulni.
- Tálalás előtt kínáld meg friss petrezselyemmel. Jó étvágyat!