A csirkemell magában hamar unalmassá válhat, de szerencsére ezer és ezer ötlet létezik, hogyan dobhatjuk fel! Most például egy aszalt paradicsomos-spenótos töltelék kerül bele, így pedig jó messze eltávolodik az “unalmas” kategóriától! Ebédre,vacsorára, tésztával, salátával vagy rizzsel, tökéletes választás. Íme:
Szárított paradicsommal és spenóttal töltött csirke
Hozzávalók:
- 2 csirkemellfilé
- olívaolaj
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma, szeletelve
- fél csésze reszelt mozzarella
- 50 g bébispenót
- fél csésze szárított paradicsom
Elkészítés:
- Óvatosan vágd be a csirkemelleket, hosszukban. Mindkét oldalukat kend be olívaolajjal, sóval, borssal.
- Töltsd meg a két csirkemellet: helyezz egy-egy fokhagymát, 1/4-1/4 csésze sajtot és paradicsomot, valamint néhány friss spenótlevelet a közepükbe. Tűzd össze őket fogpiszkálóval, hogy biztosan egyben maradjanak!
- Hevíts némi olajat egy serpenyőben, és süsd elő a csirkemelleket. Ezután 15-20 percre tedd be őket 190 fokos sütőbe sülni.
- Engedd hűlni pár percet, majd fogyaszd tésztával vagy salátával! Jó étvágyat!