Akár vegetáriánus vagy, akár eszel húst, ezt a vegaburgert ki kell próbálnod! A répa és a csicseriborsó, bár cseppet sem emlékeztetnek a húspogácsára, tökéletesen működnek burgerként. Fogyaszthatod hamburgerzsemlébe téve, vagy salátával, magában – bűntudatot pedig sem az állatok, sem az alakod miatt nem kell érezned!
Egészséges vegaburger répából és csicseriborsóból
Hozzávalók:
- egy konzerv (400 g) lecsepegtetett csicseriborsó
- másfél csésze zabpehely
- fél csésze reszelt sárgarépa
- fél csésze lilahagyma, apróra vágva
- 1 tojás
- 1 tk. só
- fél tk. bors
- fél tk. fokhagymapor
- 1 tk. és 1 ek. olívaolaj
- fél citrom leve
Elkészítés:
- A csicseriborsót, a zabot, a répát, a hagymát, a tojást, a fűszereket és a kiskanálnyi olívaolajat dolgozd össze aprítógép vagy turmix segítségével.
- Ha nagyjából összeállt a massza, nyomd hozzá egy fél citrom levét is.
- Formázz belőle korongokat, közben pedig hevíts fel egy evőkanál olívaolajat egy serpenyőben. 4-5 percig süsd a burgerek mindkét oldalát.
- Fogyaszd magában, vagy állíts össze belőle vegaburgert: salátával, paradicsommal, avokádóval, hagymával. Jó étvágyat!