Te is virrasztással töltöd az Oscar-díj-átadó estéjét vasárnap? Akkor szükséged lesz valami munícióra! A popcornnál pedig keresve sem találsz az alkalomhoz illőbb ropogtatnivalót. De ne érd be a boltival: most megmutatjuk, hogyan készíthetsz egyszerűen isteni, házi popcornt!
Házi popcorn öt hozzávalóból
Hozzávalók:
- 2 ek szőlőmagolaj
- fél csésze pattogtatni való kukorica (piacokon kapható)
- 4 ek sótlan vaj
- 3 ek méz
- 1 tk kóser só
Elkészítés:
- Öntsd az olajat egy nagy lábosba, és kapcsolj alatt közepes lángra. Tégy bele 3 szem kukoricát, majd fedd le az edényt. Ha kipattogtak, tedd bele a többi kukoricát is! Párszor rázd meg az edényt, és ha kipattogtak a kukoricák, öntsd át őket egy tálba.
- A vajat melegítsd fel egy serpenyőben. Egészen addig hagyd a tűzön, amíg nem érzel mogyorós illatot, és amíg a vaj kicsit megbarnul. Ekkor vedd le a tűzről, és keverd bele a mézet, valamint a sót.
- A mézes-vajas szószt öntsd a popcornra, és forgasd össze, hogy egyenlően érje mindenütt. Fogyaszd egyből!