Valahol a keksz, a süti és a bonbon között félúton helyezkednek el ezek az isteni, csokis-karamellás tarte-ok, amik csak úgy olvadnak az ember szájában. Amilyen extrának hangzanak, olyan egyszerűen elkészíthetők – sütés nélkül, csupán hat hozzávalóból.
Csokis-karamellás tartok
Hozzávalók:
20 darabhoz
- 24 db Oreo típusú keksz
- 4 ek. olvadt vaj
- másfél csésze cukor
- fél csésze víz
- 1 csésze tejszín
- fél tk. vanília
- 170 g étcsoki
- tengeri só
Elkészítés:
- A kekszeket tedd egy légmentes zacskóba és sodrófával törd őket morzsásra. A morzsát öntsd egy tálba.
- Öntsd a vajat a kekszmorzsára és keverd alaposan össze. A vajas kekszmorzsát oszd el egyenlően muffinformák aljában. Finoman nyomkodd le őket, majd tedd mélyhűtőbe 2 órára.
- A cukrot és a vizet karamellizáld: melegítsd össze őket, kavarás nélkül, majd vedd le a tűzről és add hozzá a tejszín felét és a vaníliát. Keverd össze.
- A karamellkrémet azonnal öntsd a kekszes alapra, és hagyd hogy megdermedjen rajta (nagyjából 5 percbe telik).
- A tejszín másik felével olvaszd fel az étcsokit, majd csurgasd a tartok tetejére. Egy órára tedd be a hűtőbe.
- Tálalás előtt szórj a tartokra egy kis tengeri sót, és csak élvezd az ízeket!