Az egyik legnagyobb fejtörés, mikor gyorsan szeretnénk valami különleges vacsorát, pláne, ha még vegetáriánusnak is kell lennie! Ez a mexikói ihletésű finomság tökéletesen alkalmazkodik az igényeinkhez: egyetlen serpenyőben elkészül, laktató, izgalmas, mégsem túl bonyolult fogás. A serpenyős enchilada a sütőtöktől lesz igazán tartalmas, annyira, hogy még húsimádók is bátran kipróbálhatják!
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 csésze kisebb kockákra vágott, meghámozott sütőtök
- só és bors
- 1 közepes vöröshagyma apró kockákra vágva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 jalapeño paprika kimagozva és apróra karikázva
- 1 teáskanál kömény
- 1 teáskanál csilipor
- 1 konzerv fekete bab átmosva és lecsöpögtetve
- 8 tortillalap vastagabb csíkokra vágva
- 1 csésze paradicsomszósz
- 1 csésze jól olvadó sajt, tejföl és friss koriander a tálaláshoz
Elkészítés:
1. Egy nagyobb, magas falú serpenyőben hevítsünk olajat, majd dobáljuk rá a hagymát, fokhagymát és jalapeño paprikát!
2. Ha a hagyma már üveges és illatos, dobjuk rá a sütőtökkockákat, fűszerezzük köménnyel, sóval, borssal és csilivel! 10-13 percig főzzük, míg a sütőtök elkezd puhulni.
3. Adjuk a tökhöz a babot, majd tegyük a serpenyőbe a tortillalapokat, és öntsük le az egészet a paradicsommártással!
4. Vegyük le a hőt, és szórjuk meg az ételt a sajt felével, keverjük bele, majd ha elolvadt, szórjuk a maradék sajtot a tetejére! Tejföllel és friss korianderrel tálaljuk!