Ha szeretnénk a gyerekeket “átverni” valami egészségesebb édességgel, ez a mogyoróvajas kocka tökéletes megoldás lehet. Mondjuk miért: nekünk nem kell vele túl sokat dolgoznunk, a mogyoróvaj mellett csicseriborsó, jótékony zsiradék és természetes édesítő kerül bele, és ami a legfontosabb, isteni finom!
Mogyoróvajat egyébként mi is készíthetünk, de ha nem akarunk bajlódni vele, manapság szinte bármelyik boltban tudunk vásárolni!
Hozzávalók:
- 1 és fél csésze puhára főzött csicseriborsó
- 2-3 csésze krémes (lehetőleg minél organikusabb) mogyoróvaj
- 1/2 csésze juharszirup
- 1/3 csésze olvasztott kókuszzsír
- egy csipet só
Elkészítés:
1. Az összes hozzávalót dolgozzuk össze egy robotgépben – akkor jó a krém, ha bársonyos, homogén masszát kapunk!
2. Kevés olajat spriccelve zsírozzunk ki egy kisebb, magasabb falú tepsit, majd egyenletesen terítsük szét benne a krémet!
3. Fagyasszuk le egy órára, majd vágjunk kis kockákat belőle és így fagyasszuk újra egy órára! Fogyasztás előtt 10 perccel vegyük ki a mélyhűtőből!