Ha a te gyengéid között is ott van a csokis brownie és a mogyoróvaj, akkor a lábad is beleremeg, ha meglátod a most következő sütit! A jó hír, hogy csökkentett zsiradék- és cukortartalmának hála, nem kell bűntudatot érezned miatta. Mutatjuk is, hogy készítheted el ezt a mennyei desszertet egészségesen!
Mogyoróvajas brownie
Hozzávalók:
A mogyoróvajas részhez:
- 3/4 csésze sótlan, cukormentes, krémes mogyoróvaj
- 2 ek. juharszirup
- 2 ek. olvadt kókuszolaj
- fél tk. vanília kivonat
- 1/4 tk. só
A brownie tésztához:
- 170 g étcsoki
- fél csésze kókuszolaj
- 3 tojás
- 1/4 csésze barna cukor
- 1/4 csésze juharszirup
- 2 tk. vaníliakivonat
- 2/3 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1/4 tk. só
Elkészítés:
- 170 fokra melegítsd elő a sütőt.
- A mogyoróvajas rész hozzávalóit keverd alaposan össze egy tálban, majd tedd félre.
- A csokidarabokat a kókuszolajjal együtt olvaszd fel mikróban vagy gőz fölött. Hagyd picit hűlni.
- Add a csokihoz a tojásokat, a cukrot, a juharszirupot és a vaníliát, és keverd jól össze.
- Mehet bele a liszt, a sütőpor és a só is. Keverd az egész mixet simára, majd öntsd egy kivajazott sütőpapírral borított tepsibe. Oszlasd el egyenletesen.
- A brownie tészta tetejére 3 csíkban csurgasd rá a mogyoróvajas krémet, majd egy kés vagy villa segítségével formázz márványos mintát belőle!
- Az egész mehet 25-30 percre a sütőbe. Ha kész van, várj pár percet és csak aztán ess neki! Jó étvágyat!