Gasztro

Mexikói kaland: édes-csípős quesadilla

Nem fogja megbánni, aki összeszedi a bátorságát, hogy belekóstoljon a mexikói konyhába: izgalmas, telt ízek, egy csomó zöldség és vad kontrasztok várnak rá – ahogyan ebben a tökéletes quesadillában is.

A mexikói konyháról leginkább a tortilla és az avokádókrém jut eszünkbe, pedig bőven van ott még izgalmas ízekből. A quesadilla szintén tortillalapokból készített étel, egyrészt hihetetlenül gyorsan elkészül, másrészt nagyon könnyen variálható. Ez a változat tökéletesen megmutatja, mi a csodálatos a mexikói konyhában: édes és csípős, izgalmas, melengető ízek kavalkádja keveredik benne!

Mexikói kaland: édes-csípős quesadilla 

Hozzávalók (1 főre):

  • 2-3 paradicsom
  • 1 nagyobb sárgabarack
  • 1/2 zöld kaliforniai paprika
  • 1 mogyoróhagyma
  • 1/4 tk. őrölt fahéj
  • 1/4 tk. édes füstölt paprika
  • 1/2 lime reszelt héja és leve
  • 3 ek. reszelt Cheddar sajt
  • 2 kisebb tortillalap

Elkészítés:

1. A mogyoróhagymát kockázzuk apró darabokra és olívaolajon pirítsuk meg! Szórjuk le fahéjjal paprikával és lime levével, illetve héjával, majd hagyjuk a hagymát üvegesre párolódni.

2. Szórjuk rá az apró kockákra vágott barackot, paprikát és paradicsomot, hagyjuk megpuhulni a zöldséget és a gyümölcsöket!

3. Egy tiszta, forró serpenyőre tegyük rá az egyik tortillalapot, szórjuk meg a reszelt Cheddar sajttal, és hagyjuk annyira átforrósodni, hogy a sajt megolvadjon. Ha ez megtörtént, gyorsan halmozzuk rá a barackos salsát, majd tegyük a tetejére a másik tortillát és óvatosan fordítsuk meg az egészet.

4. Kis háromszögekre vágva fogyassszuk az ételt!

 

TopWithCinnamon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top